Bank rugkussens

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Bank rugkussens

Mijn rugkussens zijn ingezakt maar de bank is verder nog goed, wat nu? Moet ik een nieuwe schuimrubber vulling nemen of toch polyether vlokken of gewoon een fiberfill laag?

Rugkussens op maat

Geef je de voorkeur aan een stabiele vulling die niet inzakt als je er tegenaan leunt of op hangt? Dan is schuimrubber de beste optie. Het schuimrubber is op maat te bestellen in verschillende modellen of voordelig per plaat als je een speciaal model hebt.

Polyether

Zoek je goedkoop schuim voor de rugkussens van je bank? Neem dan polyether. Polyether is een veel verkocht schuimrubber voor massieve rugkussens. Polyether is relatief stug, let er op dat als je voor polyether gaat dat je het niet te hard neemt. De Hybrid SG 40 soft is al best stevig als rugkussens, De polyether SG 35 medium wordt veel gebruikt als rugkussen voor eetkamerbanken en stoelen of tuinkussens.

Koudschuim

Koudschuim is wat veerkrachtiger en biedt daarom meer comfort dan polyether. De koudschuim HR 45 soft is de meest gebruikte kwaliteit voor rugkussens. Door de lange levensduur is koudschuim geschikter voor kussens die intensief gebruikt worden.

Pantera

Pantera zorgt voor een zacht maar toch stabiel rugkussen. De Pantera SG 52 100 extra soft de beste optie. Met 7 jaar fabrieksgarantie op te vormvastheid is het kussen onverslijtbaar en zal u er jaren plezier van hebben.

Welke soort en hardheid neem ik voor mijn toepassing?

 

Top keuze medium

Top keuze zacht

Kwaliteit medium

Kwaliteit zacht

Budget keuze

Rugkussen bank en fauteuil

Pantera SG 52 130 soft vanaf 6 cm dik

Pantera SG 52 100 extra soft vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 4 cm dik

Koudschuim HR 45 soft vanaf 6 cm dik

Hybrid SG 40 soft vanaf 6 cm dik

Eetkamer stoel en eetbank rugkussens

Pantera SG 52 150 medium vanaf 4 cm 

Pantera SG 52 130 soft vanaf 4 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 4 cm dik

Koudschuim HR 45 soft vanaf 6 cm dik

Polyether SG 35 medium vanaf 3 cm dik

Bijbehorende producten

Hopelijk heb je een keuze in het schuim kunnen maken. Om het kussen helemaal af te maken zijn er twee opties, alleen een tricot kous of fiberfill watten én tricot kous. Wil je een strak uiterlijk van de kussens, neem dan alleen een tricot kous. De tricot kous zorgt ervoor dat het schuim makkelijker in de hoes glijdt en dat de hoes en het schuim niet slijten.

Om een wat boller kussen te krijgen heb je fiberfill nodig. Bij bijna alle kussens gaat er een wattenlaag omheen om de plooien in de hoes weg te werken. Als je leren kussens hebt dan wordt de fiberfill 200 gram gebruikt. De fiberfill 150 gram wordt gebuikt bij kussens van stof. Als het een ‘plof’ model is dan wordt ook bij de stof de 200 of zelf de 300 grams een of meerdere lagen gebruikt om zo het plof effect te creeren. De fiberfill is vast te zetten op het schuimrubber door de schuimrubber lijmspray. Om het fiberfill gaat dan weer de tricot kous.

Alternatieven voor schuimvulling rugkussens

Zijn de huidige rugkussens nog prima maar missen ze wat volume? Een wattenlaag rondom van fiberfill 200 gram kan al wonderen doen. Lijm de wattenlaag rondom over het binnenkussen heen met de schuimrubber lijmspray en je het een voordelige optie. Zo kun je weer even voort met de rugkussens. Zit er veel ruimte in de hoes en bestaat het binnenkussen uit vlokken? Kies dan voor schuimrubber vlokken en een wattenlaag. Mix de vlokken samen met de huidige vulling en doe de laag fiberfill over het complete binnenkussens heen om alles weer te egaliseren en het gat dicht te lijmen. 

 
Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat