Hoofdbord

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Hoofdbord

Voor het maken van het hoofdbord heb je buiten het hout om nog een aantal producten nodig. Hier leggen we uit wat er voor nodig is. 

Hoofdbord op maat

Eigelijk is al het schuimrubber geschikt voor het maken van een hoofdbord. De polyether soorten zijn al meer dan geschikt voor een hoofdbord, daarom hebben we het alleen over polyether. Belangrijker is misschien we de afwerking van een hoofdbord.

Polyether

Voor een hoofdbord waar niet of nauwelijks belast wordt is de polyether SG 25 meer dan voldoende. De SG 25 is licht, voordelig en makkelijk te bewerken. Als je van plan bent om wel veel tegen het hoofdbord aan te leunen dan is de polyether SG 35 medium of hard geschikter. De 35 medium wordt gebruikt vanaf een dikte van 5 cm, de 35 hard meestal voor de dunnere hoofdborden.

Welke soort neem ik voor mijn hoofdbord

Houd het schuimrubber op dezelfde grootte als het hout, neem het schuim niet groter of kleiner.

Bijbehorende producten

De afwerking is net zo belangrijk als het schuimrubber. 

Lijmen

Op het hout moet het schuimrubber gelijmd worden. Gebruik hiervoor de schuimrubber lijmspray en spray het hout en het schuimrubber in. Vooral goed de randen en in midden alles een keer raken. Wacht een minuut en leg het schuim op het hout.

Fiberfill watten

Het schuimrubber zit nu vast op het hout. Om het schuimrubber lijm je een laag fiberfill watten. Wilt je een zo strak mogelijk hoofdbord, neem dan fiberfill 100 gram of 150 gram. Voor een wat boller hoofdbord met of zonder capitonneren (knopen) neem de 200 of 300 gram. Alleen het schuimrubber lijmen is voldoende. Laat de watten ook mee lopen aan de zijkanten van het schuimrubber en hout en zelf een klein beetje door naar de achterkant. Hierdoor komt de stof niet direct het hout en voorkom je slijtage. 

Het hoofdbord is nu klaar om het te stofferen!

 
Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat