Bank zitkussens

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Bank zitkussens

Mijn bankkussens zijn ingezakt maar de bank is verder nog goed, wat nu? Een nieuwe schuimrubber vulling doet wonderen! De kussens zitten weer stevig en je bank lijkt weer als nieuw.

Zitkussens op maat

Welk schuimrubber is hier geschikt voor en heb ik nog meer producten nodig? Er zijn drie soorten schuimrubber die hier geschikt voor zijn. We lichten ze voor je toe en geven nog wat tips.

Polyether

Zoek je goedkoop schuim voor bankkussens of eetkamerstoelen? Neem dan polyether. Polyether is een veel verkocht schuimrubber voor bankkussens. Vanaf een Polyether SG 40 kan er echt goed intensief op gezeten worden. Polyether is relatief stug, let er op dat als je voor polyether gaat dat je het niet te hard neemt. Mocht u toch stevig willen zitten dan is de polyether SG 40 hard een goede keuze. Bij een dikte vanaf 15 cm dik wordt bijna altijd de polyether SG 35 medium gebruikt. Bij de 40 hard zakt u er nauwelijks nog in weg.

Koudschuim

Koudschuim is wat veerkrachtiger en biedt daarom meer comfort dan polyether. Door de lange levensduur is koudschuim geschikter voor kussens die intensief gebruikt worden. De koudschuim HR 45 medium is de meest verkochte koudschuim voor zitkussens.

Pantera

Pantera SG 52 is een koudschuim soort met 7 jaar fabrieksgarantie op de vormvastheid. Het is de beste koudschuim uit ons assortiment. Pantera is nog net even wat veerkrachtiger dan koudschuim, ideaal voor zitkussens. De meest verkochte is de Pantera SG 52 170 stevig.

Welke soort en hardheid neem ik voor mijn toepassing?

Kussen wordt gebruikt als

Top keuze stevig

Top keuze niet te hard

Kwaliteit stevig

Kwaliteit medium

Budget keuze

Zitkussen bank en fauteuil

Pantera SG 52 170 stevig vanaf 8 cm dik

Pantera SG 52 150 medium vanaf 12 cm dik

Koudschuim HR 40 stevig vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 8 cm dik

Polyether SG 35 hard vanaf 8 cm dik

Eetkamer stoelkussens en eetbank

Pantera SG 52 170 stevig stevig vanaf 3 cm 

Pantera SG 52 170 stevig vanaf 3 cm dik

Koudschuim HR 40 stevig vanaf 4 cm dik

Polyether SG 35 medium vanaf 6 cm dik

Polyether SG 35 hard vanaf 3 cm dik


Bijbehorende producten

Hopelijk heb je een keuze in het schuim kunnen maken. Om het kussen helemaal af te maken zijn er twee opties, alleen een tricot kous of fiberfill watten én tricot kous. Wil je een strak uiterlijk van de kussens, neem dan alleen een tricot kous. De tricot kous zorgt ervoor dat het schuim makkelijker in de hoes glijdt en dat de hoes en het schuim niet slijten. 

Om een wat boller kussen te krijgen heb je fiberfill nodig. Bij bijna alle kussens gaat er een wattenlaag omheen om de plooien in de hoes weg te werken. Als je leren kussens hebt dan wordt de fiberfill 200 gram gebruikt. De fiberfill 150 gram wordt gebuikt bij kussens van stof. Als het een ‘plof’ model is dan wordt ook bij de stof de 200 of zelf de 300 grams een of meerdere lagen gebruikt om zo het plof effect te creeren. De fiberfill is vast te zetten op het schuimrubber door de schuimrubber lijmspray. Om het fiberfill gaat dan weer de tricot kous.

 
Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat