Hondenkussen

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Hondenkussen op maat

Kies voor de samenstelling die het beste bij je hond past met het voordeel dat het geheel op maat besteld kan worden. Hieronder leggen we de verschillen uit tussen de kwaliteiten zodat je het beste voor je hond kiest.

Polyether hondenkussen

Een prima en misschien wel het meest gekozen schuimrubber voor hondenkussens is polyether. Het is voordelig en biedt voldoende ondersteuning. Als je hond geen (gewrichts)klachten heeft dan is polyether een prima keuze.

Koudschuim hondenkussen

Koudschuim hondenkussens zijn wat comfortabeler door de goede veerkracht. Door de open celstructuur ventileert het schuim beter dan polyether en is daardoor hygiënischer. Koudschuim is makkelijker schoon te maken.

Orthopedisch hondenkussen

Heeft je hond last van gewrichtsklachten dan is het te adviseren om een orthopedisch hondenkussen te nemen. Een orthopedisch hondenkussen bestaat uit een koudschuim HR 45 medium met een toplaag van traagschuim SG 50. Het traagschuim zorgt voor een druk verlagend gevoel en het koudschuim voor een stabiele kern. De gebruikelijke dikte voor een orthopedisch hondenmatras is 10 cm, hiervan is 7 cm koudschuim en 3 cm traagschuim.

Schuimrubber vlokken

Voor het opvullen van de hondenkussens met losse vulling is de beste optie om schuimrubber vlokken er bij te mengen. De vlokken hebben een beter comfort dan EPS parels en geven een mooi volume aan het kussen.

Meubelstoffen voor hondenkussens op maat

Voor een hondenkussen zijn er verschillende stof opties. De meest gebruikte stoffen zijn lederlook en buitenstoffen. Lederlook stoffen zijn waterdicht en goed afneembaar, het nadeel is dat het lederboom daardoor niet ademt. Buitenstoffen zijn water- en vuilafstotend en daardoor makkelijk te reinigen. Het voordeel van het waterafstotende is dat de stof wel ademt. Voor meer informatie kan je terecht bij de meubelstoffen.

Bijbehorende producten

Om de hondenkussen vulling makkelijker in de hoes te krijgen moet er een tricot kous omheen. Tricot is een soort panty wat er voor zorgt dat het schuimrubber gladder wordt zodat het beter in de hoes glijdt. De kous voorkomt ook slijtage van de hoes en het schuimrubber.

Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat