Matras

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Matras vulling

Is de oude matrassen vulling op maar de hoes is nog goed? Dan is het een stuk voordeliger om alleen een nieuwe schuimrubber vulling te bestellen. Voor een matras met afwijkende maten voor in een zelfgemaakt bed of in de boot ben je hier ook bij het juiste.

Matras op maat

Het schuimrubber is in iedere maat leverbaar en het is zelf mogelijk om via onze webwinkel speciale vormen te bestellen. Heb je de keuze gemaakt voor het soort schuimrubber? Kijk dan bij de volle platen van van het schuimsoort. Veel volle platen zijn in standaard matras afmetingen te verkrijgen en dat is een stuk voordeliger!

Polyether

Voor een niet te duur matras vulling is er polyether. Polyether is zeer geschikt om op te slapen. Het wordt veel gebruikt voor in kinder- en logeermatrassen. Ook volwassenen kunnen goed slapen op polyether. De Hybrid SG 40 soft is geschikt voor dagelijks gebruik voor personen tot circa 90 kg. Hybride schuim voelt stugger aan dan koudschuim waardoor het wat stabieler en steviger ligt. Hybride schuimrubber zit tussen polyether en koudschuim in, het is veerkrachtigerd dan polyether en het ventileert beter.

Koudschuim

Koudschuim heeft door de open celstructuur een beter ventilerend vermogen. Door de open celstructuur kan het beter vocht uit het matras werken. Door de goed ventilerende werking van het matras is het uitermate geschikt voor in bootmatrassen. Koudschuim is een HR schuim wat vertaald ‘hoge veerkracht’ betekend. Door de hoge veerkracht heeft het een beter vormend vermogen dan polyether. Bij een hoog soortelijk gewicht van minimaal 45 kilo per kubieke meter (HR 45) heeft het koudschuim een lange levensduur en gaat het een matrassen levensduur van 8 tot 10 jaar mee.

Pantera

Pantera is eigenlijk ook gewoon een koudschuim soort. Door een wat andere samenstelling is het alleen net even wat beter dan de ‘normale’ koudschuimen. Er zit een unieke fabrieksgarantie op van 7 jaar op de vormvastheid van het schuim. Dat wil zeggen dan in de eerste 7 jaar van het schuim er geen kuilvorming in mag komen. Pantera heeft een hoog soortelijk gewicht waardoor het goed weerstand aan kan. Verder heeft het dezelfde kenmerken als koudschuim met een goed ventilerend vermogen en hoge veerkracht. Zoek je het beste matrassen schuim voor je nieuwe matras? Dan is de Pantera SG 52 absoluut de beste!

Welke soort en hardheid neem ik voor mijn matras?

 

Top keuze medium hard

Top keuze zacht

Kwaliteit keuze

Budget keuze

Logeer en kindermatras

Pantera SG 52 130 soft

Pantera SG 52 100 extra soft vanaf 10 cm dik

Koudschuim HR 45 soft

Polyether SG 25

Matras voor personen tot 90 kg

Pantera SG 52 130 soft

Pantera SG 52 100 extra soft

Koudschuim HR 45 soft

Hybrid SG 40 soft

Matras voor personen boven de 90 kg

Pantera SG 52 150 medium

Pantera SG 52 130 soft

Koudschuim HR 45 soft vanaf 18 cm dik

Hybrid SG 40 soft vanaf 18 cm dik

Bijbehorende producten

Om de schuimrubber vulling makkelijker in de hoes of matrassentijk te krijgen moet er een tricot kous omheen. Tricot is een soort panty wat er voor zorgt dat het schuimrubber gladder wordt zodat het beter in de hoes glijdt. De kous voorkomt ook slijtage van de hoes en het schuimrubber.

Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat