Advies nodig?

Lastig om het juiste schuimrubber te kiezen? We helpen je graag een handje om tot de beste optie te komen.

 

Het eerste wat belangrijk is, waar ga ik het voor gebruiken? 

In de categorie toepassingen staan de meest relevantie toepassingen waar schuimrubber voor gebruikt wordt. Kijk bij de voor u relevantie toepassing wat de beste schuimrubber opties zijn.

 

Bepaal het juiste type schuimrubber
Bij de toepassing staat omschreven waarom je juist wel of niet voor een bepaald soort schuimrubber moet gaan. Bij sommige toepassingen is het verstandig om koudschuim te nemen terwijl bij andere toepassingen het weer zonde van het geld is. Zo kan je ook nog eens de kosten drukken zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit!

 

Hoe hard moet het schuimrubber zijn?
Heb je de toepassing en het soort schuimrubber, dan is de vraag: Hoe hard moet het schuimrubber zijn? Moet het schuim stevig/medium of zacht zijn waar je op zit of tegen aan leunt?
Voor niet te harde zitkussens is de medium opdruk het meest geschikt. Voor stevige kussens de hard. Voor zachte matrassen en rugkussens is de extra soft de beste keuze. Voor wat stevigere rugkussens of matrassen is de soft geschikt. Zoek je een stevig matras of rugkussen, neem dan een medium opdruk.
De keuze is als nu het goed is gemaakt. Mocht je er nog niet uitkomen, neem dan contact met ons op en wij helpen je verder. 

 

Schuimrubber bestellen
Als het gelukt is met de keuze dan kan je het schuimrubber bestellen. Via de maatwerk module kan je de vorm van het schuimrubber kiezen en de maten invoeren. Kies het gekozen schuimrubber en je ziet direct de prijs in de module staan. 

 

Is alleen schuimrubber genoeg voor in een hoes?
Naast het schuimrubber zijn er nog een aantal producten die het kussen mooier maken en zorgen dat het kussen makkelijk in de hoes gaat. 

  • Fiberfill
    Veel kussens worden nog afgewerkt met een fiberfill wettenlaag. De wattenlaag kan je om het kussen heen verlijmen met schuimrubber lijmspray. De laag rondom het kussen zorgt voor wat meer bolling en geeft het kussen een wat speels effect. Ook werkt de wettenlaag de plooien weg uit de hoezen. De meest gebruikte fiberfill zijn de 150 gram en 200 gram. Je kan de watten per meter bestellen en de lijmbus per bus van 500 ml.

  • Tricot
    Of je er voor kiest om wel of niet een fiberfill laag om het schuim heen te doen, een tricot kous kan er altijd omheen. De kous trek je eenvoudig om het schuimrubber heen, maak een snee in de dikte van de diepte van het kussen waar je de open uiteinde in weg kan stoppen. De kous maakt het schuimrubber glad waardoor het zo in de hoes glijdt. De kous beschermd ook het schuimrubber en de hoes tegen slijtage van elkaar. De tricot kousen zijn per meter te bestellen.