Fiberfill Dacron watten

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Fiberfill Dacron kopen

Fiberfill, ook wel dacron genoemd, wordt voornamelijk gebruikt voor het afwerken van schuimrubber voordat het de hoes in gaat. Door fiberfill om schuimrubber heen te doen geef je een bolling aan het kussen, dit zorgt voor een minder strakke uitstraling in de hoes. De plooien in de hoes worden ook weggewerkt door de dacron laag op het schuimrubber. De meest gebruikte wattenlaag is de 200 grams, dit geeft circa 2 cm dikte maar heeft geen opdruk. Fiberfill watten is een gerecycled synthetisch product wat door een thermisch proces sterk gebonden is, ook is het brandvertragend.

Fiberfill Dacron bestellen

De wattenlagen zijn per rol of per meter te bestellen. Voordeliger ben je uit als je een grootverbruiker bent met de fiberfill rollen, heb je maar enkele meters nodig dan zijn er de fiberfill per meter te bestellen. De dacron watten zijn er in verschillende grams per vierkante meter te bestellen. De soorten fiberfill in ons assortiment zijn:

 • Fiberfill Dacron 100 gram
  Voor de afwerking zodat er een laagje tussen het schuim en de stof zit, is de Fiberfill Dacron 100 gram van circa 1 cm dikte geschikt.
 • Fiberfill Dacron 150 gram
  Fiberfill Dacron 150 gram geeft circa 1.5 cm dikte, de 150 grams wordt veel gebruikt voor om bankkussen en om hoofdboord en anders schiet/tackerwerk mee te doen. 
 • Fiberfill Dacron 200 gram
  Fiberfill Dacron 200 gram van 2 cm dik geeft iets meer volume in de hoezen. Geeft bankkussens een mooi bol effect en gaat plooivorming tegen.
 • Fiberfill Dacron 300 gram
  Fiberfill Dacron 300 gram van 3 cm dik, voor hele dikke fiberfill watten is er nog de fiberfill 300, meestal gebruikt voor boxkleden en babynestjes.
 • Fiberfill Dacron 400 gram
  Fiberfill Dacron 400 gram van 4 cm dik wordt net als de 300 gram voornamelijk al boxkleden of babynestjes gebruikt. 

 

 

Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat