Traagschuim op maat

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Traagschuim op maat kopen

Traagschuim is snel en eenvoudig op maat te bestellen. We bieden twee verschillende kwaliteiten op basis van het soortelijk gewicht (SG). De traagschuim SG 50 is de voordeligere variant en is met zijn hoog soortelijk gewicht al meer dan voldoende voor dagelijks gebruik. De SG 65 heeft een hoger soortelijk gewicht wat zorgt voor een nog langere levensduur. Bovendien is de SG 65 antibacterieel en schimmelvrij wat deze variant zeer geschikt maakt voor de zorgsector.

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een visco elastisch schuim met drukverlagende eigenschappen. Het wordt voornamelijk toegepast als toplaag voor op matrassen of kussens.

De voordelen van traagschuim:

 • Drukverlagend
  Traagschuim geeft een drukverlagend gevoel. Het reageert op jouw lichaamstemperatuur en past zich aan aan de vormen van je lichaam.
 • Punt elastisch
  Het memory foam of traagschuim geeft voornamelijk op de drukpunten (schouders en heupen) een drukverlagend gevoel en dus niet over de hele laag. Het vormt zich naar jouw lichaam en geeft mee op de plaatsen waar het de meeste druk ervaart.
 • Ontlasting van de wervelkolom
  Het effect van traagschuim is dat de wervelkolom helemaal ontlast wordt. De heup en schouder zakken weg in het traagschuim en de wervelkolom komt recht te liggen. De verlichting die het schuim aan de gewrichten en spieren geeft, zorgt ook voor een betere doorbloeding.

 De soorten traagschuim in ons assortiment zijn:

 • Traagschuim SG 50
  Geschikt voor normale traagschuim opleglagen voor op bestaande kussens of matrassen is de traagschuim SG 50.

 Snijadvies en afwerking traagschuim kussens

Informatie over het snijden en verwerken van traagschuim vind je terug op de pagina schuimrubber verwerken.

 

 

 

 

Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat