Caravankussens

Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Caravankussens

Voor nieuwe kussens in je caravan of camper kan je bij ons terecht. Of het gaat om alleen een nieuwe schuimrubber vulling of compleet gestoffeerd met een meubelstof uit ons assortiment, het is beide mogelijk.

Caravankussens op maat

Van voor de caravan geldt, geldt ook voor de camper. Maar welk schuimrubber is geschikt voor beide en heb ik nog meer producten nodig? Er zijn drie soorten schuimrubber die hier geschikt voor zijn. We lichten ze voor je uit en geven nog wat tips.

Polyether

Zoek je goedkoop schuim voor je caravankussens? Neem dan polyether. Polyether is een veel verkocht schuimrubber voor caravankussens. Vaak moet er op de kussens geslapen kunnen worden. Neem dan de rug en de zitting van dezelfde kwaliteit zodat er geen verschil in zit als het als matras dient. De SG 35 medium wordt veel in zit- en slaapcombinaties gebruikt op 8 of 10 cm dik. De polyether SG 40 hard wordt vaak gekozen bij de zitkussens waar alleen op gezeten wordt.

Koudschuim

Bij koudschuim kies je voor meer comfort en ventilatie. Koudschuim heeft ook een langere levensduur. Bij zit- en slaapkussens wordt de koudschuim HR 45 medium gekozen op 8 of 10 cm dik. Door de medium opdruk is het schuim perfect om te zitten en te slapen, let er wel op dat het wat steviger slaapt. De koudschuim HR 45 soft slaapt lekkerder alleen zit het wat minder stabiel, neem dit pas vanaf 10 cm dik.

Pantera

Bij Pantera koudschuim kies je voor nog meer comfort en voor 7 jaar garantie op de vormvastheid. Pantera net als koudschuim goede ventilerende en veerkrachtige eigenschappen. Voor zitkussens is de Pantera SG 52 170 stevig de meest verkochte. Voor zit- en slaapkussens geldt hetzelfde verhaal als de HR 45 medium en zacht van hierboven. De Pantera 130 soft voor een zachter matras en zitkussen, de Pantera 150 medium voor een steviger matras en zitkussen.

Welke soort en hardheid neem ik voor mijn toepassing?

Kussen wordt gebruikt als

Top keuze stevig

Top keuze niet te hard

Kwaliteit stevig

Kwaliteit medium

Budget keuze

Zitkussen

Pantera SG 52 170 stevig vanaf 8 cm dik

Pantera SG 52 150 medium vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 40 stevig vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 8 cm dik

Polyether SG 35 hard vanaf 8 cm dik

Zit- en slaapkussen

Pantera SG 52 150 medium vanaf 8 cm dik

Pantera SG 52 130 soft vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 8 cm dik

Koudschuim HR 45 soft vanaf 8 cm dik

Polyether SG 35 medium vanaf 8 cm dik

Rugkussen

Pantera SG 52 150 medium vanaf 6 cm dik

Pantera SG 52 130 soft vanaf 6 cm dik

Koudschuim HR 40 stevig vanaf 6 cm dik

Koudschuim HR 45 medium vanaf 6 cm dik

Polyether SG 25 vanaf 6 cm dik

Bijbehorende producten

Hopelijk heb je een keuze in het schuim kunnen maken. Om het kussen helemaal af te maken zijn er twee opties, alleen een tricot kous of fiberfill watten én tricot kous. Wil je een strak uiterlijk van de kussens, neem dan alleen een tricot kous. De tricot kous zorgt ervoor dat het schuim makkelijker in de hoes glijdt en dat de hoes en het schuim niet slijten.

Om een wat boller kussen te krijgen heb je fiberfill nodig. Bij bijna alle kussens gaat er een wattenlaag omheen om de plooien in de hoes weg te werken. Als je leren kussens hebt dan wordt de fiberfill 200 gram gebruikt. De fiberfill 150 gram wordt gebuikt bij kussens van stof. Als het een ‘plof’ model is dan wordt ook bij de stof de 200 of zelf de 300 grams een of meerdere lagen gebruikt om zo het plof effect te creeren. De fiberfill is vast te zetten op het schuimrubber door de schuimrubber lijmspray. Om het fiberfill gaat dan weer de tricot kous.

 
Inspiratie
 
Tuinkussens voor jouw loungeset
Tuinkussens op maat Bereken jouw prijs op maat
 
Caravan- en camperkussens 
Caravankussens en Camperkussens o maat Bereken jouw prijs op maat